Historiaa

Jefton Ponies on siis perustettu maaliskuussa 2008 ja tuolloin omistajina toimi Ipsu ja Meloy. Ipsun unelmana oli perustaa pieni ja loistelias talli, jossa asuu tarkasti puunattuja ja huippuunsa viritettyjä kilpaponeja upeilla suvuilla. Ponimäärä haluttiin pitää pienenä, jotta jokaiseen yksilöön voitiin panostaa. Tärkeää oli laatu, ei määrä. Jokaisella ponilla kilpailtiin aktiivisesti tavoitteena laatuarvostelupalkinnot. Varsoja syntyi melko harvakseltaa, pienen tamma määrän vuoksi. Meloyn luovuttua leikistä, jäi Ipsu yksin pitämään Jeftonia.
Nykyään Jeftonin toimintaperiaatteet ovat samat, ponimäärä vain on paisunut. Nykyään Jeftonissa asustaa poneja lähelle 50. Jokaisella ponilla kilpaillaan aktiivisesti, mutta pakkomielteenä ei ole enää käyttää jokaista ponia useammassa laatuarvostelussa. Jalostukeen panostetaan enemmän. Talliin on tuotu ulkomailta ihan uusia kantatammoja, ja varsoja syntyy muutama kuukaudessa.

Tilojen kiertokävely

Useiden muiden tallien tavoin, Jefton sijaitsee maalla Suomessa. Meille ei ole kovinkaan hyviä kulkuyhteyksiä, toisin kuin lähes kaikille muille talleille. Usein tulee kyselyitä, että 'missäs korvessa se teidän tallinne oikein sijaitsikaan?' tai 'minkä ihmeen kautta sinne pääsee, tuollaista kinttupolkuako?' Syrjässä sijaitsemisen hyvät puolet ovat ettei turhat vieraat ja ohikulkijat tule pällistelemään poneja ja saamme myös olla rauhassa omissa oloissamme. Tallialueeseemme kuuluu kattavat maastot joita pitkin pääsee mm. uimapaikalle, kaksi ulkokenttää, maneesi ja tallipiha rakennuksineen ja tarhoineen. Tallipihalla jököttää yksi suuri talli, jonne on majoitettu kaikki ponimme.

Tallipaikkoja meillä on yhteensä 20, sisältäen kaksi varsomiskarsinaa ja lisäksi kaksi pesupaikkaa. Majoitamme omia poneja ja yksityisiä sekaisin, niille ei siis ole omia puolia. Tallimme on uusi hyvin valaistu ja moderni, joka karsinasta on ikkuna ulos sekä se on sopiva lämpötilainen ja tilava. Tallista löytyy myös toimisto, rehuhuone ja satulahuone edellä mainittujen tilojen lisäksi. Tallin pihapiirissä on hyväpohjaiset tarhat ja laitumet sekä muutama pihattorakennus. Vuonna 2010 tiluksillemme valmistui uusi tallirakennus, jossa oli 12 tallipaikkaa lisää.

Koko laajaan tallialueeseen kuuluu siis tilan kiertävät runsaat maastot. Maastoreittejä on monia, ja niillä on mukavan rauhallista eikä siellä kulje autot. Lähellä on myös pieni järvi, jossa voit käydä uittamassa poneja sekä itsekin pulahtamassa vaikka kuumana kesäpäivänä. Koska keskitymme kilpailutoimintaan, täytyy poneillamme olla hyvät harjoittelumahdollisuudet. Talven ja sateen varalle meiltä löytyy yksi iso ilmastoitu maneesi joka on myös talvella lämmitetty. Lisäksi meillä on kaksi hieman pienempää ulkokenttää. Alla on Jeftonin tallin pohjapiirustus.


Tässä pikkutallin pohjapiirustus joka valmistui 2010
© buzz

nro. - asukas
nro1. - Jiggly Fredrica >
nro2. - Juggel's Beascouit >
nro3. - Bye Amen´s Lakheyla >
nro4. - Cassie WLW >
nro5. - Scarlett Naw >
nro6. - Jadelle Fly >
nro7. - Irish Whisky >
nro8. - Jefton's Partier >
nro9. -
nro10. - Jacka-Roo NH >
nro11. - Drunk&Rockin' >
nro12. - Hunter's Bay 57 - >
nro13. - Caspar OKA >
nro14. - Rentukan Jerry >
nro15. - Y.M Epidemic >
nro18. - Jiggly Jared >
nro17. - Patrick Of Yeneva >
nro18. - Jefton's Buster >
nro19. - Kielletyn Jackon >
nro20. - Gwenith's Ceridwen >

Webdesign © Daniela P 2011 - photos © IdaM - other © Jefton Ponies