Twiggs Jackpot siirtyi vihreämmille laitumille 11.01.2015

 Twiggs Jackpot †

Twiggs Jackpot
VH12-027-0025
Newforest
Ipsu (VRL-07145)
138 cm
estepainotus
RE: 130cm, Ko: HeB
9-vuotias 23.01.2014
 
Jackie
ori
03.01.2012
Jefton Ponies
rnpäistärikkö
Kisakäytössä
saavutukset:
ERJ-II, YLA2
 

© K.J, kiitos!

Luonne

Jo kaukaa kuulee Twiggs Jackpotin tulevan. Ori astelee ylväästi kaula kaarella tammoille hirnuen. Myös tämä ”Jack, lopeta nyt jo!”, on hyvin tuttu lause. Tuttujen kesken vain Jackie, on erittäin orimainen ori, joka todella keksii kaiken laista jäynää hoitajien pään menoksi. Sen mielessä pyörii koko ajan tammat, ja jos ei ne, niin ruoka. Sisimmältään poni on kuitenkin kiltti, ei tarkoita satuttaa ketään. Jack on mukava ratsastettava, sillä siltä tosiaan löytyy vauhtia. Yleensä se odottaa kärsimättömänä selkään nousun ajan, eikä malta seisoa paikallaan. Ensimmäisen laukkapätkän jälkeen selässä saa tosiaan tehdä työtä, jotta ori pysyisi käynnissä. Jack on nopea kääntymään ja siksi se on nopea esteradalla. Ori on rohkea ja rehellinen ja se ylittää helposti erikoisesteetkin. Ketteryyden lisäksi ori on kuuliainen ja herkkä, mutta kouluaitojen sisällä se ei loista. Se ei jaksa esittää komeaa, se haluaa vain suoriutua. Siksi se onkin loistava esteponi!

Jackie on vekkuli ori, ja voit olla varma ettei hattusi pysy päässäsi jollet ole varuillasi. Jackin hampaat on hyvin tottuneita nappaamaan jonkun esineen, vaikka juuri pipon. Mukavana orina se tietysti viskaisee sen lähimpään vesiämpäriin tai kuralätäkköön. Ori on utelias ja karsinassa Jackie pyörii minkä kerkiää, seuraten ympäristön tapahtumia. Se vähät välittää kauanko sinulla sen harjaamiseen menee. Se on herkkä poika, joten se kutiaa jos sitä harjaa liian hienotunteisesti. Jackie nauttii suuresti jos rapsutat sitä kaulasta tai ryntäistä. Se tuhisee tyytyväisenä ja nyökkäilee päällään. Lopettaessasi rapsutuksen se töytäisee sinua ikään kuin sanoakseen ”hei miks sä lopetit?”. Jack on joskus hieman itsepäinen, eikä siirry vaikka sitä kuinka paljon tökit. Se vain möllöttää paikallaan ja mulkoilee sinua. Houkuttelemalla porkkanalla se kuitenkin takuuvarmasti siirtyy. Toisinaan se ärsyttää hoitajiaan tahallaan, ja tekee jotain vasta sitten, kun pyyntö on suoritettu täydellisesti. Se ei muun muassa nosta jalkaansa, ellet ensiksi nojaa sen lapaan, liu´uta sitte kättä alas, ja sitten maiskauta. Se myöskin asettaa itselleen aikarajan jolloin vetäisee jalan alas. Jack ei ole huonotapainen eikä se potki eikä pure, mutta ei sen takapäähän kuitenkaan kannata jäädä asumaan. Jos olet unohtanut harjalaatikon Jackin ulottuville, ja napaa kopan hampaisiinsa ja levittelee harjat ympäri karsinaa. Ori osaa myös avata kengän nauhat, joten jos olet keskittyneenä johonkin etkä huomaa, voivat nauhasi olla yllättäen auki. Jos lähistöllä kävelee tammoja, huutelee Jack niiden perään minkä ehtii. Kannattaa myös ottaa tiukasti kiinni narusta, ellet halua hukata ponia. Jackie on suht vaikea talutettava, sillä se kävelee niin reippaasti eteenpäin samalla hösläten kaikkea. Jalat jää helposti orin alle, ja itse myös jos ei ole tottunut orin tapoihin. Helposti se kiskaisee itsensä tottumattomien käsistä vapauteen ja ryntää lähimmälle ruohotupulle. Laitumella Jack ei todellakaan ole mikään helppo kiinniotettava, se kun niin tykkää leikkiä hippaa. Jos et itse ole ovela ja mene makupalan kanssa tarhan keskelle odottamaan, saat juosta hyvän tovin orin perässä. Jackpot on siis oikein mukava kaveri, kunhan suhtaudut sen temppuihin huumorilla ja maksat samalla mitalla takaisin!

Jack antaa aina kaikkensa, kun sillä on suitset, satula sekä ratsastaja selässään. Se panostaa täysille jokaiseen liikkeeseensä, Jackiä voi jopa luulla ajatustenlukijaksi. Jackiä ei tarvitse paljoa käskeä eteenpäin, ennemminkin pidättää. Orilta löytyy menemishaluja meinaan jaettavaksi muillekin. Ori on herkkä ratsastettava, ja sillä on helposti istuttavat askeleet. Tosin tämä poika kuumuu helposti, joten ensimmäisten laukkapätkien jälkeen sen laukka on vähemmän mukavaa, se kun on niin kovin pomppivaa kun yrität pidättää sitä. Jack on nopea oppimaan, mutta välillä se yrittää liikaa jolloin ratsastaminen menee pelkäksi sähläykseksi. Tuolloin orin kannattaa antaa rauhoittua hetken, ja sitten kokeilla uudestaan. Esteratsastuksessa Jackie on taitava poni! Jo energisyytensä ja reippautensa ansiosta. Ori tykkää myös hypätä, ja se ylittääkin esteet korkealta. Se ei tykkää yhtään jos puomi putoaa, ja seurauksena voi olla lukuisat pukit mielen osoitukseksi. Jack osaa itse ottaa suorat linjat esteelle, mutta ponnistuspaikan löytämisessä sinun pitää auttaa sitä. Se itse kun hyppäisi mielellään kaksi metriä ennen estettä, jolloin epäonnistuisitte melko varmasti. Sen tapoihin ei kuulu muuten pukitteleminen eikä muukaan temppuilu kentällä. Jack on ketterä ja taipuu supernopeisiin käännälsiin. Se on myös rohkea ja epäluuloton ja vie epävarmankin ratsastajan esteistä yli. Maastoilua ori rakastaa! Se kannattaakin päästää kerran viikossa maastoilemaan, niin se pysyy virkeänä. Maastossa se on nopea, joten vauhtia rakastava ottakoot Jackien maastoon. Sen tapoihin ei kuitenkaan kuulu siellä pukittaminen tai riistäminen, joten selkään voi mennä muutenkin hyvillä mielin. Kaiken kukkuraksi Jackin laukassa on pehmeä istua joten maastosta tulee varmasti ihana! Jack ei mitenkään rakasta vettä, mutta kuumana kesäpäivänä rankan treenin jälkeen se menee enemmän kuin mielellään uimaan. Tässä siis herkkä ja osaava ratsu!

Suku

i. Jackpot II evm
nf, sk. 142cm, rnpäis
ii. Jack Daniels Jr. evm
nf, sk. 139cm, päistärikkö
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Channels Ivy evm
nf, sk. 144cm, ruunikko
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Twiggs Amanda evm
nf, sk. 145cm, kimo
ei. Rockingham Elton evm
nf, sk. 143cm, vaaleanrautias
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Princess Rosanne evm
nf, sk. 140cm, kimo
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Twiggs Jackpotin isä Jackpot II on esteratsastuskilpailuissa menestystä niittänyt newforestori. Jack on 142cm korkea, tulinen ori. Se ei todellakaan ole mikään pikkutyttöjen lelu, vaan vaatii itselleen osaavan ja asiansa osaavan hoitajan. Vaativalla ihminen osaa komentaa Jackistä esille näyttävän ratsun eikä ori ole mahdoton käsitellä kilpailupaikoillakaan. Väritykseltään Jack on ruunikonpäistärikkö. Jackin kanssa kilpailee tällä hetkellä nuori 15-vuotias tyttö ja pari on mukana ponimaajoukkueessa. Yleensä parivaljakko kilpailee 120cm radoilla ja menestystä on tullut hurjasti. Jack on jo 18-vuotias joten eiköhän ori pian siirry kilpailueläkkeelle. Jälkeläisiä sillä on Twiggs Jackpotin lisäksi yksi kappale.
Twiggs Jackpotin isänisä Jack Daniels Jr. on pieni päistärikkö ori, joka sulattaa sydämen kuin sydämen. 139cm korkea ori on hellyttävä. Se on luonteeltaan todella rauhallinen, jopa ruunamainen. Daniels on kiltti ja kärsivällinen. Nimi kertoo orista "väärää tietoa", mutta varsana Daniels oli villikko joka ei uskonut tai oppinut mitään. Vanhemmiten orista kuoriutui taitava yleisponi, jonka kanssa kilpailtiin aluetasolla este -ja kouluratsastuskilpailuissa. Osallistuipa ori muutamaan kertaan myös kenttäkisoihin, mutta sieltä ei kummempaa menestystä tullut. Daniels oli perheen omistuksessa ja sillä ratsastivat perheen tyttäret. Daniels on syntynyt englanissa, mutta 2-vuotiaana ori muutti Suomeen. Sillä on vain yksi jälkeläinen, mutta se on astunut toisen tamman.
Twiggs Jackpotin isänemä Channels Ivy on kaunis ruunikko newforestinponitamma. Sillä on korkeat sukat jokaisessa jalassa ja päässä symmetrinen valkoinen tähti. Ivy on 144cm korkea ja se on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Tamma asuu suurehkolla siittolalla Keski-Suomessa ja on tällä hetkellä siitostammana. Ivy on varsonut nyt kahdesti ja on tiineenä. Nuorempana se kilpaili painottaen kouluratsastukseen. Ivu sijoittui jopa Vaativa B-luokissa ja osallistuipa tamma myös muutamiin 100cm esteluokkiin. Luonnetta Ivylta löytyy, mutta se on onneksi rauhoittunut vanhemmiten. Se kuitenkin periyttää jälkeläisilleen periksiantamatonta ja äänekästä luonnetta. Tamma on asunut koko ikänsä Suomessa.

Jackpotin emä Twiggs Amanda on kaunis kimo newforestinponitamma. Se muistuttaa ulkonäöllisesti hyvin paljon emäänsä Rosannea. Amanda on 145cm korkea ja se viettelee tällä hetkellä rauhallista elämää siitostammana. Amandalla on aikanaan kilpailu niin este –kuin kouluratsastuskilpailuissakin. Amanda selviytyy vaivatta Helppo A –luokasta ja esteitäkin se on parhaimmillaan hypännyt 110cm ratoja. Amanda on luonteeltaan rauhallinen ja ihmistä kunnioittava. Se periyttää jälkeläisilleen hyvää rakennetta, sekä tervettä järkeä. Tähän mennessä tamma on varsonut neljästi ja toivotaan, että tamma on tiineenä tällä hetkellä. Amanda asustaa Etelä-Englannissa, keskikokoisella siittolalla.
Jackpotin emänisä Rockingham Elton oli komea 143cm ori. Elton menehtyi ollessa vasta 19-vuotias. Vaaleanrautias ori sairastui pahaan puhkuriin ja tämän seurauksena menehtyi. Elton oli luonteeltaan kipakka ori, ja satumaisen taitava ratsu. Eltonin kanssa pärjäsi napakoilla otteilla ja ratsastaessa ori olikin erittäin miellyttävä. Eltonilla kilpailtiin niin koulu –kuin esteratsastuskilpailuidenkin parissa ja se sijoittui lähes poikkeuksetta. Ori oli nopea, herkkä ja miellyttävä. Se oli hetken aikaa mukana ponimaajoukkueessakin. Elton asui koko elämänsä yksityisessä omistuksessa Englannin etelärannikolla. Eltonilla oli todella hyvä rakenne ja se kantakirjattiin toisella palkinnolla. Jälkeläisiä orille syntyi yhteensä 4 kappaletta.
Jackpotin emänemä Princess Rosanne on energinen ja voimakastahtoinen tamma. Rosannelta löytyy luonnetta ja se kiukuttelee tammamaiseen tyyliin todella usein. Tämän kimon ponin kanssa tarvitset päättäväistä asennetta ja ylimääräisiä hermoja, mikäli haluat selvitä päivästä. Rosannen kanssa kilpailtiin lähinnä esteratsastuskilpailuiden parissa, ja tamma olikin todella näppärä esteratsu. Se oli uskomattoman ketterä ja suoriutui nopeista käännöksistä ja suunnan vaihdoista. Tämän lisäksi se oli vielä tarkka jaloista ja 100cm esteluokat oli helppo nakki. Vaihtelun vuoksi Rosannen kanssa osallistuttiin silloin tällöin myös koulukisoihin, Helppo B -luokkiin, mutta tamman kärsivällisyys ei riittänyt kovinkaan hyvin sijoituksiin. Rosanne on 140cm korkea ja tällä hetkellä 26-vuotias joten se viettelee ansaittuja eläkepäiviä. Rosanne on varsonut kahdesti.

 Jälkeläiset

00.00.2014 rp-o/t? Varsanen emä. Driehoek Verona om. daivive
15.08.2014 nf-ori Jefton's Jacky emä. Hazelnuts Sofie om. lottis
17.03.2014 rp-tamma Sahne Filanda emä. D'or Fille om. *lumienkuli*
03.01.2014 nf-tamma Jefton's Emilia emä. Marydeness Emmie om. Ipsu
10.09.2012 nf-tamma Poniniemen Llyra emä. Kyeheart Wind Waker om. Assi
29.02.2012 nf-ori Jefton's Jackiepot emä. WB's Tamara om. weem

 Sijoitukset

ERJ x 51 (sijoituksia) ERJ x 66 (kilpailuja yht.)
05.06.2012, kutsu, 130cm, 5/40
30.05.2012, kutsu, 120cm, 9/28
30.05.2012, kutsu, 130cm, 17/23
28.05.2012, kutsu, 130cm, 5/23
27.05.2012, kutsu, 130cm, 1/30
26.05.2012, kutsu, 130cm, 5/50
25.05.2012, kutsu, 120cm, 2/30
25.05.2012, kutsu, 130cm, 2/27
23.05.2012, kutsu, 130cm, 1/40
22.05.2012, kutsu, 130cm, 4/40
19.05.2012, kutsu, 130cm, 17/40
12.05.2012, kutsu, 120cm, 4/43
08.05.2012, kutsu, 120cm, 2/40
06.05.2012, kutsu, 120cm, 2/30
21.04.2012, kutsu, 130cm, 5/43
06.04.2012, kutsu, 130cm, 5/30
02.04.2012, kutsu, 130cm, 4/12
13.03.2012, kutsu, 130cm, 4/60
05.03.2012, kutsu, 130cm, 5/40
04.03.2012, kutsu, 130cm, 5/40
04.03.2012, kutsu, 130cm, 9/40
03.03.2012, kutsu, 130cm, 3/40
06.03.2012, kutsu, 130cm, 25/43
06.03.2012, kutsu, 130cm, 30/41
05.03.2012, kutsu, 130cm, 37/43
05.03.2012, kutsu, 130cm, 9/41
04.03.2012, kutsu, 130cm, 23/43
04.03.2012, kutsu, 130cm, 11/41
03.03.2012, kutsu, 130cm, 25/43
03.03.2012, kutsu, 130cm, 6/41
02.03.2012, kutsu, 130cm, 2/43
29.02.2012, kutsu, 120cm, 154/198 (ERJ-CUP)
29.02.2012, kutsu, 130cm, 4/154 (ERJ-CUP)
17.03.2014, kutsu, 120cm, 5/40
12.03.2014, kutsu, 120cm, 3/40
04.03.2014, kutsu, 130cm, 4/30
04.03.2014, kutsu, 130cm, 4/30
03.03.2014, kutsu, 130cm, 3/30
02.03.2012, kutsu, 130cm, 1/30
01.03.2014, kutsu, 130cm, 4/30
28.02.2014, kutsu, 130cm, 1/30
28.02.2014, kutsu, 130cm, 5/30
26.02.2014, kutsu, 120cm, 3/30
24.02.2014, kutsu, 130cm, 2/30
24.02.2014, kutsu, 120cm, 5/30
24.02.2014, kutsu, 120cm, 1/30
23.02.2014, kutsu, 120cm, 4/30
20.02.2014, kutsu, 120cm, 5/30
01.02.2014, kutsu, 120cm, 4/30
31.01.2014, kutsu, 120cm, 10/243 (ERJ-CUP)
31.01.2014, kutsu, 130cm, 21/185 (ERJ-CUP)
28.01.2014, kutsu, 120cm, 2/30
25.01.2014, kutsu, 130cm, 3/30
25.01.2014, kutsu, 120cm, 2/30
24.01.2014, kutsu, 120cm, 3/30
23.01.2014, kutsu, 120cm, 5/30
23.01.2014, kutsu, 120cm, 5/30
23.01.2014, kutsu, 120cm, 2/30
22.01.2014, kutsu, 120cm, 1/30
14.01.2014, kutsu, 130cm, 1/50
14.01.2014, kutsu, 120cm, 4/50
13.01.2014, kutsu, 130cm, 5/50
11.01.2014, kutsu, 120cm, 1/50
10.01.2014, kutsu, 130cm, 6/50
06.01.2014, kutsu, 130cm, 2/50
02.03.2012, kutsu, 130cm, 2/41

KRJ x 19 (sijoituksia) KRJ x 19 (kilpailuja yht.)
03.04.2014, kutsu, Helppo B, 3/40
01.04.2014, kutsu, Helppo B, 4/40
26.03.2014, kutsu, Helppo B, 1/40
25.03.2014, kutsu, Helppo B, 1/40
19.03.2014, kutsu, Helppo B, 2/40
17.03.2014, kutsu, Helppo B, 5/30
09.03.2014, kutsu, Helppo B, 3/40
07.03.2014, kutsu, Helppo B, 4/40
06.03.2014, kutsu, Helppo B, 2/40
25.02.2014, kutsu, Helppo B, 5/40
24.02.2014, kutsu, Helppo B, 5/40
22.02.2014, kutsu, Helppo B, 1/40
22.02.2014, kutsu, Helppo B, 3/40
20.02.2014, kutsu, Helppo B, 2/40
16.02.2014, kutsu, Helppo B, 4/40
15.02.2014, kutsu, Helppo B, 1/40
14.02.2014, kutsu, Helppo B, 2/40
11.02.2014, kutsu, Helppo B, 3/40
09.02.2014, kutsu, Helppo B, 2/40
 

Twiggs Jackpot palkittiin ERJ:n maaliskuun laatuarvostelutilaisuudessa 25.03.2014
8 + 52 + 15 + 15 + 10 = 100p ~ ERJ-II

Twiggs Jackpot palkittiin yleislaatuarvostelun lokakuun lisätilaisuudessa 30.10.2014
27,5 (18+9,5) + 25 (13+12) + 17 + 10 + 3 = 82,5p ~ YLA2


 Valmennukset & päiväkirja

02.03.2014 - kuulumisia - rauhallinen sunnuntai
Hain Jackpotin tarhasta ja orilla tuntui piisaavan ylimääräistä energiaa. Se tepasteli vierelläni ja viskeli päätään koko matkan talliin, luulin hetken aikaa orin jo olevan lähdössä lentoon. Ensimmäiseksi pesin jalat, ja kastuinpa samalla itsekkin kun ori nosteli jalkojaan ja roiski vettä minne sattuu. Jalat kuitenkin saatiin puhtaiksi ja laitoin orin käytävälle kiinni. Harjasin sen huolella monella eri harjalla, selvitin takut harjasta sekä hieroin oria vielä kevyesti kaulasta, lavasta sekä vähän takasista. Jackpot nautti silminnähden ja rentoutui täysin. Ori havahtui hereille kun hieronta loppui, ja jalustimet kolisivat. Satuloin ja suitsin orin ja talutin pihalle. Ori otti sivuaskelia eikä malttanut pysyä paikallaan selkään nousun ajan ja lähdimme sitten reippaasti askeltaen maastoon. Annoin Jackpotin kävellä pitkin ohjin. Ori oli todella energinen. Se säpsähteli puista lähteviä lintuja, kiirehti käyntiä ja välillä jopa siirtyi rauhalliseen raviin. Käveltyämme vartin ajan siirryimme raviin ja ravailimme rauhallisesti pitkän matkaa. Ravin jälkeen jatkoimme taas käynnissä noin tunnin ajan. Jackpot ei hirveästi päässyt purkamaan energiaa, mutta tämän päivän oli tarkoitus olla kevyt, joten pysyin suunitelmassani. Lenkin jälkeen harjasin kurat pois Jackille, palkitsin sen porkkanoilla ja vein takaisin tarhaan. Siellä oli intoutui heti pukittelemaan ympäri tarhaa. Huomenna taidammekin tehdä vakavan koulutreenin, niin saadaan orilta ylimääräiset energiat pois.

09.02.2014 - estevalmennus 130cm - Jefton Poniesissa, valmentajana Ricky
Kommentti: Päistärikkö newforest ravasi innokkaan näköisenä pitkällä sivulla. Ipsun ja Jackien lämmitellessä askellajeja kokosin maneesiin muutamia puolimetrisiä pystyjä ja ratsukkoja. Jackie kulki tasapainoisen näköisenä muodossa ja tuli selkeästi ratsastajansa kanssa toimeen. Pyysin parivaljakkoa tulemaan ensin keskihalkaisijalla olevat ristikot ja sitten uralla olevan pystyn. He tulivat sulavan näköisesti kohti esteitä. Ipsun hyppyasento oli hyvä ja he selvittivät matalahkon esteen helposti. Seuraavillakaan esteillä ei ollut ongelmia. Korotin ristikot pystyiksi ja siirsin niitä lähemmäs toisiaan, sarjaesteeksi. Ipsu laukkasi pari pääty-ympyrää ja Jackie pisteli menemään ilmeisen vauhdikkaasti. Laukka muuttui hiukan pompottavaksi ja huomasin ratsastajan tekevän paljon työtä, jotta hän sai rauhoitettua oria. Keskitin huomioni ratsukkoon, joka laukkasi maltillisesti esteille. Poni leiskautti esteiden yli tyylikkäästi, kovaa ja korkealta. Kehuin heitä, kun he siirtyivät hetkeksi rentoon käyntiin. Pystytin maneesiin esteradan, 120cm korkeudelta. Viitoin Ipsua tulemaan lähemmäs ja kerroin hänelle, että radan sai mennä haluamassaan estejärjestyksessä. Ratsukko ravasi hetken esteiden välissä, ennen kuin nosti laukan. Ensimmäinen este oli okseri, jota he lähestyivät lyhyessä laukassa. Ori hyppäsi esteen yli venyttäen kaulaansa. Seuraavaksi he kääntyivät kohti trippeliä, jolle lähestyminen tuli hiukan myöhässä, mutta puomi pysyi kannattimillaan. Kolmanneksi esteeksi he valitsivat korkean pystyn, oikean puomihirviön. Ponin korvat nousivat pystyyn ja se laukkasi innokkaasti päätään viskoen kohti estettä. Seuraavaksi he siirtyivät jälleen okserille, joka oli sijoitettu keskihalkaisijalle. He tekivät tiukan käännöksen, jonka pieni poni selvitti hienosti. Upean ponnistusvoiman omaava Jackie loikkasi esteen yli ilman ongelmia, ennen kuin ratsukko kaartui vielä pystylle ja viimeiselle esteelle, ennen kuin Ipsu rauhoitti ponin raviin. Ori sai hyvin ansaitut taputukset kaulalle ja kehuin ratsukkoa vuolaasti. Valmennus sujui todella hyvin ja Jackie on loistava esteponi, jolle suuremmatkaan esteet eivät tuota vaikeuksia.

21.11.2013 - kuulumisia - Jackpot isänä
Jackpotille kuuluu hyvää. Se on hyvässä kunnossa ja orilla tuntuu olevan vielä tavallista enemmän energiaa viilenevien ilmojen vuoksi. Olemme kilpailleet esteratsastuskilpailuissa ja olemmepa kokeilleet Jackpotin taitoja myös kenttäkilpailuissa. Kenttäkilpailuissa ori on yllättänyt meidät positiivisesti ja olemme sijoittuneet myös muutamaan kertaan. Jackpot nauttii monipuolisesta työskentelystä, joten sille sopii paremmin kuin hyvin käydä välillä myös kenttävalmennuksissa. Erikoisesteet ei tuota sille mitään ongelmia ja vedessä pomppiminen on mukavaa. Jackpot on saanut kaksi jälkeläistä, joista kumpikin on lupaavia suoritusponeja. Jefton's Jackiepot on sijoittunut jo huimat määrät esteratsastuskilpailuissa ja ori on ulkonäöllisestikin hyvin lähellä isäänsä. Poniniemen Llyra on tempperaenttinen tamma, joka sekin on perinyt värityksen isältään. Llyra myös on sijoittunut kunnioitettavat määrät estekilpailuissa, eikä jää sijoitusten määrässä ollenkaan Jackpotin toisen jälkeläisen varjoon. Kahden jälkeläisen perusteella voidaan todeta Jackpotin periyttävän jälkeläisilleen taidokkaita hyppylahjoja, päistärikköä väritystä sekä vilkasta luonnetta.

15.03.2012 - estevalmennus 130cm - Yenevassa, valmentajana Ajattar
Kommentti: Olit lämmitellyt Jackin jo kun saavuin maneesiin, joten aloitimme hyppäämisen samantien. Rakensin pitkälle sivulle kolme 100cm estettä kaarevalle uralle. Jack hyppäsi esteet hyvällä eteenpäin pyrkimyksellä ja hienolla tyylillä. Toisella hyppykerralla ori päätti hypätä viimeisen esteen aivan liian kaukaa ja kolautti puomin alas etujaloillaan. Tiputuksesta selkeästi "järkyttyneenä" poni viksaisi ilmoille muutaman ison pukin, mutta Ipsu taitavana ratsastajan pysytteli tiukasti kiinni satulassa. Muutaman toiston jälkeen linja onnistui hyvin ja ponnistuspaikat löytyivät paremmin. Loppuun rakensin pienen radan, kaarevan linjan lisäksi laitoin kahden 120cm esteen sarjan toiselle pitkälle sivulle, sekä lävistäjälle 130cm okserin. Kaarevan linjan esteet nostin 120-130cm. Tulitte radan kaksi kertaa ja molemmat kerrat menivät täysin nappiin. Hieno poni ja taitava ratsastaja, loistava pari! Kotiläksyksi puomityöskentelyä.

26.02.2012 - kuulumisia - Estetreeniä erikoisesteiden kanssa
Jackpot on jo taitava ratsu. Se osaa kulkea kauniissa peräänannossa ja työskentelee mielellään. Olemme myös hypänneet sen kanssa jo jonkin verran, ja ori ylittää esteet mielellään ja hyvällä tekniikalla. Tänään päätimme tutustuttaa orin vesimattoon sekä laine-esteeseen. Verryttelimme orin kanssa huolella ja kävimme nuuhkimassa ja kummastelemassa esteitä. Jackpot on melko rohkea poni joten uskoimme, ettei erikoisesteidenkään kanssa tule ongelmia. Ja olimme oikeassa. Ensiksi ylitimme laineen. Jackpot lähestyi estettä jännittynyttä ja lyhyttä laukkaa, hieman kytäten estettä. Ori yritti väistää esteen sivulle, mutta kehoituksesta hyppäsi kuitenkin yli. Hyppy lähti kaukaa ja oli reilulla ilmavaralla, mutta kuitenkin yli. Ori sai paljon kiitosta ja tulimme samantien esteen uudelleen. Jackpot ei yrittänyt väistää estettä tällä kertaa, hyppäsi sen korkealta ja kaukaa. Hurjasti kiitosta taas ja toistimme tämän esteen vielä muutaman kerran. Sitten vuorossa oli vesimatto, ilman vettä. Tämä este kummastutti Jackpottia selvästi enemmän ja muutaman kerran ori kieltäytyikin ylittämästä. Annoimme sen rauhassa tutustua esteeseen ja toinen ratsukko ylitti esteen niin, että Jackie näki. Jälleen uusi yritys. Lähestyimme estettä reippaassa laukassa ja yritin innostaa ori. Se laukkasi jännittyneesti, mutta ponnisti! Jälleen mentiin kaukaa ja korkealta, mutta ei se mitään! Hurjasti kiitosta ja tulimme esteen vielä toiseen suuntaan. Tällä kertaa mentiin yli ensimmäisellä kertaa ja Jackpotin urakka oli ohi. On se vain fiksu poika!

28.01.2012 - kuulumisia - Jackpot muuttaa Jeftoniin
Twiggs Jackpot on kotoisin Isosta-Britanniasta. Kasvattaja kertoo orin olevan valpas, kiltti, energinen sekä fiksu. Sitä on käsitelty paljon ja se on ollut nopea oppimaan asioita. Erityisesti Jackien hyppytaitoja kehuttiin. Sitä on irtohypytetty varsasta asti ja se hyppää hyvällä tekniikalla ja mielellään. Tarkoitus olisi nyt ratsukouluttaa ori ja sen jälkeen kilpailla sen kanssa esteratsastuskilpailuissa. Jackillä oli pitkä matka takana, kun se vihdoin saapui Jeftoniin. Se ei jaksanut kauheasti riekkua, mutta ei se malttanut syödäkkään. Eiköhän ori pian käy taloksi, tervetuloa Twiggs Jackpot!

ULKOASUN © Eveliina 2008   TEKSTIEN © Ipsu   KOPIOIMINEN KIELLETTY!
Muistathan, että tämä on virtuaalihevonen! / This is a SIM-game stable horse!