Bradfords Lewis

Bradfords Lewis
VH14-027-0007
Newforest
Ipsu (VRL-07145)
Kasv. Bradford Stable, GB
yleispainotus
18-vuotias 03.01.2017
 
"Luis"
ori, 145cm
s.12.06.2013
Jefton Ponies
väritys kuvasta
KO: HeA, RE: 110cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-II
 

© Ipsu

Bradfords Lewis on yleispainotteinen komistus joka muutti meille Jefton Poniesiin Englannista. Ori oli meille saapuessaan 6-vuotias. Se on startannut tähän mennessä pääsääntöisesti kouluratsastuskilpailuissa Helppo B -luokkia ja esteradoilla 100cm ratoja. Tarkoituksenamme on nostaa Lewiksen kuntoa ja startata sillä 110cm luokissa sillä orilla on selvästi potentiaalia siihen. Se on myös startannut muutaman kerran jo Helppo A - luokissa joten sopivan kisaajan löydyttyä Lewis kisaa Helppo A - luokassa. Tulemme kilpailemaan tasaisesti este -ja kouluratsastuskilpailuiden parissa. Luissia on tarkoitus käyttää jalostuksessa.

 Luonne

Lewis, Luis, miten ponia nyt haluaakaan kutsua, on omapäinen, hivenen pirullinenkin tapaus. Joskin pirullinen on hieman väärä sana, ei ori varsinaisesti pahaa tarkoita, sillä on vain erittäin omituinen huumorintaju. Se tekee asiat oman päänsä mukaan, vähintäänkin niin kuten haluaisi, ei pidä komentelusta ollenkaan ja on omasta mielestään koko maailman kingi. Ei Lewis tosiaan pahaa tarkoita kepposillaan ja siitä saa hieman työtä ja vaivaa näkemällä kuorittua oikein kelpo ponin – ei siitä koskaan suorastaan nöyrää saa, eikä orin huumorintajua saa kitkettyä pois, mutta parhaimmillaan poniori osaa ja tekee. Lewisin kanssa eivät voi aloittelijat tehdä käytännössä mitään, sillä poni vedättää ja kiusaa näitä kaiken aikaa eikä kokeneella hevosihmiselläkään aina helppoa ole sen kanssa. Saati sitten muilla hevosilla, sillä Lewis on se tarhan riiviöponi, joka mussuttaa tarhakaverien loimet palasiksi, pureksii toisten korvia, kaataa vesisangot ja kiusaa kaikkia.

Hoitotilanteessa on Lewis sidottava ehdottomasti kiinni, tai sen kanssa on helisemässä. Riimusta kaltereihin sitominen riittää oikein hyvin, mutta oria ei kannata jättää irti. Se syö ja viskoo ympäriinsä kaiken, mihin vain yltää – harjat, kaviokoukut, koko harjalaatikon, sinun kypäräsi ja saappaasi... aivan kaiken. Lewis on poni, jonka hampaissa on tuhoutunut useampia raippoja, pesusieniä, pyyhkeitä, suojia ja pinteleitä. Sen turpa löytää tiensä joka paikkaan ja koirapennun lailla se laittaa kaiken päreiksi. Solmu on sidottava ehdottomasti kunnolla ja varmistettava vielä moneen kertaan, ori kun on kehittynyt turpansa kanssa melkoiseksi Houdiniksi mitä solmujen avaamiseen tulee. Lewis ei myöskään ole mikään halailuponi, se on aivan liian kuningas ja kärsimätön sellaiseen. Kun ori ei saa mitään ylimääräistä hampaisiinsa ollessaan kiinnitettynä se kyllä seisoo paikoillaan. Ylimääräinen räpläily ja pusuttelu kuitenkin lähinnä ärsyttävät ponia ja se alkaa hyvin helposti näykkiä ja huitoa etusillaan mieltään osoittaakseen. Kaikennäköinen ylimääräinen kannattaa siis jättää ihan muita poneja varten. Lewis osaa pullistella erittäin taitavasti, se antaa kiristää vyötä juuri sen verran, että sen luulee olevan tiukalla ja sitten laihistuu kummasti, kun olet nousemassa selkään. Suitsien kanssa ei ole muuta ongelmaa kuin pään nostelu, mutta jämäkkä ote otsatukasta tai korvasta auttaa paremmin kuin hyvin.

Ratsuna Lewis on suorastaan raivostuttava. Sillä on kapasiteettia ja osaamista, sekä näyttöä osaamisestaan, mutta ponin huono huumorintaju, itsepäisyys ja harha kuninkuudesta tekevät sillä ratsastamisesta lähinnä ärsyttävää. Lewis toimii kotikentällä poikkeuksetta huonommin kuin kilpailuissa, vaikka kotonakin yleisö auttaa kummasti, oli se sitten kaveri kameran kanssa tai kissa tolpannokassa. Pahimmillaan poni vetää pierupukkirallia alkukäyntien aikana, ravityöskentely on sen kanssa peruutustappelua ja laukkaharjoitteet kohellustreeniä. Tavallisina päivinäkin orin kanssa saa vääntää kättä siitä, kumpi on oikeassa ja se kädenvääntö saattaa oikein hyvin päättyä siihen, että poni toteaa pikku pukkisarjan olevan hirmuisen hauska asia kaikkien mielestä. Lewisin saa toimimaan, kun sen kanssa jaksaa tarpeeksi kauan väitellä siitä, kuka on pomo. Ori myöntyy kyllä lopulta, kun sen kanssa käyttää määrätietoisia, jämäköitä apuja. Ponia saa välillä kertaalleen hieman potkaistakin, läpsäyttää raipalla kunnolla tai kiskaista ohjista, jos se ei muuten ala kuunnella – tätä ei kuitenkaan tarvitse onneksi jatkaa, vaan Lewis uskoo rajumpia otteita ihan kerrasta. Parhaimmillaan kotikentällä toimiessaan poni on täsmällinen suorittaja, joka ei ole avuille erityisen herkkä, mutta joka määrätietoisesti ratsastettuna suorittaa pyydetyt asiat. Ei ehkä parhaalla mahdollisella motivaatiolla, mutta suorittaa siitä huolimatta. Joskin Lewisin huono huumorintaju saattaa käskeä sitä koska tahansa tekemään mojovan pukkisarjan tai säikähtämään niin kamalan pelottavaa aidantolppaa.

Kilpailut ovat ainoa paikka, joissa Lewis syttyy todella loistamaan. Kun se kotona osaa olla lähinnä raivostuttavan rakastettava, kilpailuissa se on yksinomaan rakastettava. Ori astelee koppiin siististi, matkustaa rauhallisesti ja tulee kopista ilman kiirettä. Ponia ei häiritse kisapaikkojen häly sitten vähimmässäkään määrin, se nauttii esiintymisestä ja paikan päällä olemisesta. Varustaessa sen ei edelleen kannata antaa syödä mitään ja sitä on turha alkaa halailla, käsihevosalueella Lewis korkeintaan hieman pörhistelee muille hevosille, mutta kulkee sievästi taluttajansa vierellä. Verryttelyssä orista saattaa löytyä vielä hieman sikailun aavistusta, se saattaa heittää parit pukit ja lähteä laukkaan tai esteelle kuin tykin suusta, mutta sen pahempaa ei yleensä tapahdu. Huonoina päivinään Lewis saattaa verryttelyssäkin vetää pienen huumorshow'n pystyyn, mutta harvemmin mitään maata mullistavaa. Lewisin kanssa suorittamisesta tulee aina suorittanut olo vaikka sijoitus keikkuisi tuloslistan häntäpäässä. Ori esiintyy ja flirttailee yleisölle tauotta, se ei koeta sooloilla omiaan – mitä nyt ehkä vähän liioittelee suorituksessaan silloni tällöin – ja kuuntelee ratsastajaansa hyvin. Herkkää ponia ei Lewisistä saa, se vaatii edelleen jämäkkää ratsastusta, lähinnä jotta kävisi selväksi että ratsastaja tosiaan tietää mitä tekee. Orille ei kuitenkaan joudu takomaan mitään läpi, vaan perusmäärätietoiset avut riittävät oikein hyvin.
© narri, kiitos!

 Suku

i. Bradfords Sebastian evm
nf, 144cm
ii. Pinocchio evm
nf, 143cm
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Cels Bonnie A evm
nf, 142cm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Nowell My Eliza evm
nf, 132cm
ei. Zwillinger evm
nf, 140cm
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Elizabeth FB evm
nf, 136cm
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Lewisin isä Bradfords Sebastian on vakuuttavan uran tehnyt jalostusori. Sebastian on tällä hetkellä 12-vuotias ja kilpailee edelleen voitokkaasti esteratsastuskilpailuissa. Sebastianilla ratsastaa tällä hetkellä nuori, 14-vuotias poika ja yhdessä he ovat melko lyömättömiä. Parivaljakko kilpailee junioreiden kilpailuissa ympäri Englantia, korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla. Sebastianilla on jälkeläisiä yli 20 kappaletta ja se on periyttänyt jälkeläisilleen tasapainoista rakennetta sekä paloa esteisiin. Sebastianin jälkeläiset hyppäävät yhtä hyvällä tekniikalla kuin isänsäkin. 144cm korkea ruunikko ori tulee opettamaan nuorelle kuskilleen vielä paljon.
Lewisin isänisä Pinocchio oli 143cm korkea mustanruunikko ori. Piko oli näyttävä ja upea ilmestys. Se ei ollut luonteeltaan helpoin käsiteltävä, vaan lähinnä yhden ihmisen hevonen. Ori osasi esiintyä ja näyttelyt olivat Pikolle helppoa kauraa. Se voitti tai sijoittui toiseksi joka ikisessä näyttelyssä, mihin osallistui. Piko kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja sitä ehdittiin käyttää jalostukseen vuoden ajan. Ori menehtyi onnettomuuden seurauksena ja jälkeläisiä orista jäi vain 5 kappaletta.
Lewisin isänemä Cels Bonnie A on tavallinen ponitamma, joka asuu perheponina Etelä-Englannissa. Bonnie on kaunis maksanrautias ja 142cm korkea. Bonnie on kiltti ja rauhallinen ja perheen pienimmätkin voivat puuhailla sen kanssa. Bonnie taitaa niin este- kuin kouluratsastuksenkin salat ja toimiipa tamma hyvin myös kärryjen edessä. Bonnie on korvaamaton perheelleen ja tulee viettämään varmasti onnellisen loppuelämän oman perheensä hoivissa. Bonnie on varsonut kerran ollessaan 4-vuotias ja asuessaan kasvattajansa luona.

Lewisin emä Nowell My Eliza on pieni punarautias newforest-tamma. Elisa on vain 132cm korkea mutta pienestä koostaan huolimatta, näyttävä poni myös kouluradoilla. Elisalla on häikäisevän elastiset liikkeet ollaakseen pieni poni ja se onkin kilpaillut menestyksekkäästi sekä este -että kouluratsastuksen parissa. Taitojensa lisäksi Elisa on todella kaunis. Tamma on varsonut kahdesti ja omistaja pariskunta haaveilee vielä kolmannesta varsasta. Elisa on nyt 15-vuotias, eli päätös tiineyttämisestä pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Elisa asuu Koilis-Englannissa vanhemman pariskunnan hoivissa ja pariskunnan lapsenlapset harrastavat ponin kanssa.
Lewisin emänisä Zwillinger oli kilparatoja paljon kiertänyt ruusukehai. "Vilin" kanssa kilpailtiin niin este- koulu -kuin kenttäratsastuksenkin parissa. Vili oli 140cm rautias ori, jolla oli jokaisessa jalassa korkea valkoinen sukka sekä iso päänmerkki. Vili oli elegantti ja näyttävä ja kapasiteetikas ratsu. Vili oli erittäin hyväkäytöksinen ja herkkä. Ori oli suosittu jalostusponi ja jälkeläisiä sillä on yli 50 kappaletta. Tällä hetkellä herra on 29-vuotias ja viettää eläkepäiviään laiduntaen.
Lewisin emänemä Elizabeth FB oli energinen ja hieman äkäinne tamma. Elli oli 136cm korkea ruunikko neforestinponitamma. Se kilpaili nuorempana esteratsastuskilpailuissa jopa 110cm luokissa. Ratsastajan tarvitsi vain näyttää mikä este hypätään seuraavaksi, Elli hoiti loput. Tamma asui koko ikänsä saman perheen omistuksessa Koilis-Englannissa ja varsoi kolmesti. Elli lopetettiin 22-vuoden iässä.


 Jälkeläiset

08.11.2014 nf-ori Funfair's Lysander emä. Lilywood's Kiss Dream om. lottis
13.08.2014 nf-ori Jefton's Lionman emä. Marydenes Emmie om. Leah
29.01.2014 nf-tamma Jefton's Werona emä. Edlien Wilma om. radical.

 Sijoitukset

ERJ x 47 KRJ x 47
17.01.2015, kutsu, 110cm, 2/60
16.01.2015, kutsu, 110cm, 5/60
15.01.2015, kutsu, 110cm, 7/60
10.01.2015, kutsu, 110cm, 6/50
09.01.2015, kutsu, 110cm, 4/60
08.01.2015, kutsu, 100cm, 1/30
07.01.2015, kutsu, 110cm, 7/50
05.01.2015, kutsu, 110cm, 1/50
04.01.2015, kutsu, 100cm, 5/30
02.01.2015, kutsu, 100cm, 3/30
13.11.2014, kutsu, 110cm, 4/50
03.11.2014, kutsu, 110cm, 4/30
02.11.2014, kutsu, 110cm, 2/30
01.11.2014, kutsu, 110cm, 4/30
30.10.2014, kutsu, 110cm, 4/21
29.10.2014, kutsu, 110cm, 2/21
25.10.2014, kutsu, 110cm, 5/30
24.10.2014, kutsu, 110cm, 5/30
24.10.2014, kutsu, 110cm, 3/30
22.10.2014, kutsu, 110cm, 1/30
21.10.2014, kutsu, 110cm, 4/30
20.10.2014, kutsu, 110cm, 5/30
19.10.2014, kutsu, 110cm, 5/30
19.10.2014, kutsu, 110cm, 1/30
18.10.2014, kutsu, 110cm, 4/30
18.10.2014, kutsu, 110cm, 1/30
17.10.2014, kutsu, 110cm, 3/30
17.10.2014, kutsu, 110cm, 3/55
16.10.2014, kutsu, 110cm, 1/30
15.10.2014, kutsu, 110cm, 4/30
12.10.2014, kutsu, 110cm, 4/30
12.10.2014, kutsu, 110cm, 2/30
11.10.2014, kutsu, 110cm, 1/30
07.10.2014, kutsu, 110cm, 5/40
06.10.2014, kutsu, 110cm, 4/40
31.03.2014, kutsu, 100cm, 5/30
29.03.2014, kutsu, 90 cm, 7/50
26.03.2014, kutsu, 100cm, 1/30
25.03.2014, kutsu, 110cm, 5/40
25.03.2014, kutsu, 110cm, 5/40
24.03.2014, kutsu, 110cm, 1/40
16.03.2014, kutsu, 110cm, 4/30
14.03.2014, kutsu, 110cm, 4/40
21.02.2014, kutsu, 110cm, 1/30
20.02.2014, kutsu, 110cm, 5/30
18.02.2014, kutsu, 110cm, 5/30
06.02.2014, kutsu, 110cm, 4/40

09.02.2015, kutsu, Helppo A, 1/50
08.02.2015, kutsu, Helppo A, 4/50
03.02.2015, kutsu, Helppo B, 6/40
02.02.2015, kutsu, Helppo B, 3/40
26.01.2015, kutsu, Helppo A, 1/30
23.01.2015, kutsu, Helppo A, 3/30
23.01.2015, kutsu, Helppo B, 6/40
16.01.2015, kutsu, Helppo B, 3/40
02.01.2015, kutsu, Helppo A, 3/50
01.01.2015, kutsu, Helppo A, 7/50
20.10.2014, kutsu, Helppo C, 3/26
12.10.2014, kutsu, Helppo C, 1/30
07.04.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
31.03.2014, kutsu, Helppo A, 5/40
31.03.2014, kutsu, Helppo A, 4/40
28.03.2014, kutsu, Helppo A, 6/40
22.03.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
17.03.2014, kutsu, Helppo A, 3/40
11.03.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
10.03.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
07.03.2014, kutsu, Helppo A, 3/30
07.03.2014, kutsu, Helppo A, 5/30
06.03.2014, kutsu, Helppo A, 3/40
05.03.2014, kutsu, Helppo A, 3/30
25.02.2014, kutsu, Helppo C, 1/50
24.02.2014, kutsu, Helppo C, 4/50
23.02.2014, kutsu, Helppo C, 1/50
22.02.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
19.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/30
18.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
18.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
17.02.2014, kutsu, Helppo C, 6/50
17.02.2014, kutsu, Helppo C, 6/50
15.02.2014, kutsu, Helppo A, 6/40
14.02.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
14.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
12.02.2014, kutsu, Helppo A, 5/40
11.02.2014, kutsu, Helppo A, 2/40
10.02.2014, kutsu, Helppo A, 6/40
09.02.2014, kutsu, Helppo A, 3/40
09.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
09.02.2014, kutsu, Helppo A, 4/40
07.02.2014, kutsu, Helppo A, 6/50
07.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/40
07.02.2014, kutsu, Helppo A, 7/50
05.02.2014, kutsu, Helppo A, 3/50
03.02.2014, kutsu, Helppo A, 1/50

 Näyttelyt

23.03.2014 - VSN - Linya Stud - lk 3. newforest orit - 2/12 - 39p. - RCH - tuomarina Cannabia
03.03.2014 - VSN - Nidavellir - lk 3. newforest orit - 11/15 - 35,5 p. - tuomarina Christa W.

Lewis osallistui KRJ:n helmikuun tilaisuuteen 15.02.2017, jossa se palkittiin ensimmäisellä palkinnolla!
8,5 + 40 + 20 + 18 + 15 = 101,5 p. > KRJ-I !

Lewis osallistui ERJ:n toukokuun tilaisuuteen 31.05.2016, jossa se palkittiin toisella palkinnolla!
7,5 + 40 + 20 + 22 + 9,5 = 99 p. > ERJ-II !

Lewis osallistui marraskuun kantakirjatilaisuuteen 25.11.2014, jossa se kantakirjattiin toisella palkinnolla!
18 + 20 + 19 + 19 = 76 p. > KTK-II !

 Valmennukset & päiväkirja

24.04.2016 - maastoretki - kirjoittajana: Ipsu
Tänään oli viikon ensimmäinen aurinkoinen päivä, täydellinen maastoretkelle. Lewisille on kasaantunut vähän ylimääräistä energiaa ja sille tekisi hyvää, päästä laukkaamaan pidempää pätkää ja reippaammin. Satuloin Lewisin ja ori ei vaikuttanut mitenkään erityisen energiseltä, lähinnä se nuokkoi silmät puoliummessa. Lähtiessämme kävelemään ori oli jännittynyt ja katseli tarkkaavaisena ympärilleen. Se puhisi ja pörisi isoille kiville ja oksien rasahdukset saivat sen säpsähtelemään. Höpöttelin orille ja päästyämme hiekkatielle, pyysin sitä siirtymään raviin. Annoin orin ravata rennosti ja itse päättäen vauhdin. Nousin kevyeeseen istuntaan ja yritin olla häiritä ponin liikkumista mahdollisimman vähän. Sen korvat kääntyili puolelta toiselle ja pikkuhiljaa äskelkin lähti venymään. Tienpätkä tuli päähänsä joten käännyimme ympäri, ja kävelimme pitkin ohjin takaisin. Lewis oli jo hieman rentoutunut, ja nyt pärski tyytyväisenä puhisemisen sijaan. Alkupäästä käännyimme taas ympäri ja kannustin Lewisin raviin. Ori sai taas päättää vauhdin ja nostikin melko pian laukan. Vauhti kiihtyi nopeasti ja maisemat vilisivät silmissä. Lewis hidasti kuuliaisesti tien päässä takaisin raviin ja käveltiin pitkin ohjin taas takaisin päin. Lewis ei ymmärtänyt miksi yht äkkiä pitikin kävellä ja yritti muutamaan kertaan siirtyä raviin. En voinut kuin nauraa orin innokkuudelle, ja menimme tien pätkän vielä kertaalleen laukassa. Sitten lähdimme metsäpolulle kävelemään loppuajaksi. Kuuman ilman takia Lewis hikoili satulan alta eikä ratsastajallakaan kylmä ollut. Ilmassa oli jo kesän tuntua ja en malta odottaa tulevia maastoja mitä pääsemme orin kanssa tekemään. Se on niin fiksu, vaikka vauhtia löytyykin.

9.10.2014 kouluvalmennus - Jefton Poniesissa - valmentajana narri
Kommentti: Viimeksi olin valmentanut Ipsua kouluratsastuksessa tämän Jimmy-orin kanssa. Nyt kentällä poukkoileva ruunikko poni tuskin tulisi olemaan yhtä helppo nakki, huokailin mielessäni. Olin keskustellut Lewisistä Ipsun kanssa aiemmin, ja tämä ei ollut sen pahinta antia jos ratsastajaa oli uskominen. Ori lähinnä venkoili vastaan, mutta ei pukitellut tai ryykäillyt, kuten se kuulemma välillä tekee, kun sitä ei kiinnosta. Alkuverryttelyihin saimme turhattua oikein mukavasti aikaa, kun Lewis päätti kesken laukkaverryttelyä pelkäävänsä yhtä kulmaa aivan jumalattomasti. Ori ei mennyt kulmaan, ennen kuin luovutin ja talutin sen sinne, minkä jälkeen poni ei korvaansa lotkauttanut kyseiselle mörkökulmalle. Huokailimme Ipsun kanssa molemmat Lewisin omalaatuiselle huumorintajulle, oli tässäkin poni!
Pääsimme kuitenkin itse asiaankin ennen, kuin aika ehti loppua. Olin päättänyt valmentaa ratsukkoa väistöjen kanssa ja kehotin Ipsua ratsastamaan isolla pääty-ympyrällä. Käyntiväistöt jätin välistä kokonaan, sillä kokemukseni mukaan itsepäiset hevoset ehtivät häsätä paljon vähemmän ravissa kuin käynnissä. Tarkoitus oli väistättää ponin takaosaa ympyrän sisä- ja ulkopuolella molempiin suuntiin.
Oikea tahtojen taistohan siitäkin piti käydä. Lewisiä ei olisi kiinnostanut ollenkaan ja Ipsu ei antanut ponille periksi. Kun ori oli kertaalleen saanut raipasta se alkoi kyllä väistää kunnolla, mutta vähän hapannaamaisena. Kehotin Ipsua kiinnittämään huomiota ratsunsa poikitukseen, sillä Lewisillä alkoi takaosa johtaa liikettä turhan helposti.
Väistöjä tehtiin molempiin suuntiin ja ne kyllä sujuivat melko hyvin. Lewisille on selkeästi tehty pomo selväksi aiemminkin. Lisää hyvää kotitreeniä, niin kyllä tästäkin ponista vielä timantti hioutuu!


15.03.2014 kouluvalmennus - Jefton Poniesissa - valmentajana mibula
Kommentti: Olin kuullut tästä orista etukäteen niin pahaa kuin hyvääkin, mutta alkuverryttelyjen aikana totesin sen olevan sittenkin ihan kunnon kansalainen. Ehkä se johtui tutusta ratsastajasta, joka on näyttänyt sille alusta asti, että mistä se kana pissii. Alkuraveissa ei näyttänyt olevan minkäänlaista ongelmaa yhteistyössä, mitä nyt Lewis huiskautteli välillä häntäänsä vastalauseen merkiksi. Napakat pohjeavut ja raipalla muistutus teki kuitenkin ihmeitä ja matka jatkui ilman hidasteluja ja vastaanlaittelua. Tehtiin paljon ympyröitä ja kiemurauria, joiden tuloksena ori alkoi näyttää jo todella kivalta! Pohkeenväistökin sujui hyvin, vaikka raipalla joutuikin alussa muistuttamaan, että peräpään pitää pysyä mukana juonessa. Laukkatyöskentelu aloitettiin mukavalla pukkisarjalla, mutta teit napakasti orille selväksi, että nyt tehdään töitä eikä pelleillä! Pian laukka rullautuikin mukavan tahdikkaasti eteenpäin ja ori oli parantanut käytöstään huomattavasti. Laukan tahti pysyi kivasti yllä ja poni kulki hienosti muodossa! Laukkatyöskentelyn jälkeen jatkoimme ravissa leppoisissa tunnelmissa muutamie voltteja ja avo-ja sulkutaivutuksia tehden. Loppuravit ja -käynnit näyttvät kivalta ja niin ori kuin ratsastajakin näytti tyytyväiseltä!

ULKOASUN © Eveliina 2008   TEKSTIEN © Ipsu   KOPIOIMINEN KIELLETTY!
Muistathan, että tämä on virtuaalihevonen! / This is a SIM-game stable horse!