Tämä on virtuaalihevonen - Muistoissamme 25.1.2008 - 6.11.2014 †

Clefnos Jeo †

   Virallinen nimi    Clefnos Jeo †    Rekisterinumero    VH05-028-3841
   Rotu    Gotlannin russ    Painotuslaji    Kouluratsastus
   Sukupuoli    Ori    Koulutustaso    ko heB, re 80cm
   Syntymäaika    25.01.2008, ikä      
   Väri    Kuvasta    Omistaja    Svärjade
   Säkäkorkeus    125cm    Kasvattaja    Kalle Lindfors

  
© Kinn., kiitos!

   Saavutukset    KRJ-II, YLA2

Clefnos Jeo on terhakka ori, ja se varmasti vielä vanhoillakin päivillä puhkuu energiaa. Tuttujen kesken Jopeksi kutsuttu ori on aina menossa ja tekemässä, vaikka siinä olisikin sitten vaarassa hoitajan varpaat. Ori rakastaa esiintymistä, niin tammoille kuin ihmisillekin ja usein sillä onkin meneillään ihan oma Jope-show. Toisinaan tämä showmies onnistuu naurattamaan kaikkia tempauksillaan, mutta joskus se saa peräänsä kirkuvanpunaisen hoitajan joka on lievästi sanottuna vihainen. Ratsastaessa ori on kuuma, ja tarkka. Ensimmäisillä minuuteilla se yrittää koetella, kumpi tässä nyt olikaan pomo, mutta jos saat orin ruotuun voi tunnista tulla hyvinkin mieluinen.

Jokainen Svärjadessa käyvä tietää varmasti Jopen. Ori koputtelee usein karsinan seinää kaviollaan kun haluaa huomiota, tai möykkää muuten vain ruoka-aikaan koska haluaa saada ruuat nyt ja heti. Ori siis on hyvinkin meluisa. Ja sinun ei välttämättä tarvitse käydä tallissakaan huomataksesi Jopen olevan meluisa ori, riittää kun sen näkee tamman niin johan ori päästää ilmoilleen komean hirnahduksen. Uskaltaako tämän energiaa puhkuavan orin karsinaan sitten mennä? No uskaltaa kyllä, ainakin mikäli ori on sinulle tuttu. Jos Jope tuntee sinut, se on kaverisi ja ottaa sinut jopa tosissaan. Vieraita ori saattaa hieman pelotella esittämällä ”kovista” mutta ei kuitenkaan säikytä ketään koskaan kuoliaaksi. Muutenhan hän jäisi ilman rapsutuksia! Jos oria ei sido kiinni, saattaa se hyöriä ja pyöriä ympäri karsinaa ja siinä voi hyvinkin jäädä viattoman varpaat tallotuiksi. Jope on hyvin kiinnostunut ympäristöstään ja etenkin tammoista, joten ori ei ihan ilman apuja paikoilleen aloitu. Ihmisen seura saa orin mielen kyllä hieman rauhallisemmaksi, ja joskus se keskittyy harjaukseen niin paljon, että meinaa nukahtaa. Tällöin ori seisoo tyytyväisenä paikallaan päätään roikottaen ja alahuultaan lerpattaen. Erityisesti Jope tykkää, kun sen kaulaa hierotaan kumisualla. Kavioita ori ei aina jaksa nostaa kiltisti, sen mielestä on niin mukava koetella hoitajan kärsivällisyyttä. Kun hoitaja meinaa menettää hermonsa, Jope nostaa jalkansa kiltisti ja palkitsee työsi. Se jopa malttaa pitää jalkansa kiltisti ylhäällä, ellei ohi mene joku hurmaava leidi jota sen pitää päästä tervehtimään. Satulan ori antaa laittaa kiltisti, tietäähän se sitten pääsevänsä tositoimiin. Suitsien laitossa ori saattaa ensiksi hieman viskellä päätään, mutta kuolaimet se ottaa kiltisti suuhunsa. Ori on siis luonteeltaan hieman ilkikurinen, mutta kiltti!

Ennen kuin ratsastaja on päässyt edes selkään, saattaa Jope olla jo menossa. Ori nauttii treenaamisesta, ja yleensä sillä onkin kiire joka paikkaan ja tehdä kaikki. Jope on hyvinkin eteenpäin pyrkiväinen ratsu, ehkä jopa hieman kuumahko. Heikko hermoisille ei tämän orin kyytiä välttämättä suositella, oria kun saa pidättää toisinaan aika tavallakin. Orilla on sulavat ja kauniit liikkeet, ja ori on kuin luotu kouluradoille. Eihän esteratsastuksesta sen kanssa oikein mitään tulekkaan, se kun menee pelkäksi sähläykseksi niin puomit vain putoilevat. Lisäksi Jope nauttii esiintymisestä, ja kouluradalla ori esiintyykin aina vain edukseen. Alkutunnista se saattaa tehdä hieman oman pään mukaan ja hutiloiden, mutta kun tarpeeksi sinnikkäästi näytät orille, että sinua pitää kuunnella, alkaa se pikkuhiljaa noudattamaan apuja ja herkistymään pidätteillesi. Eteenpäin vieviä apuja orille ei kauheasti tarvitse antaa. Ori on melko taipuisa, mutta toisinaan saattaa alkutunnista huijata ratsastajaansa oikomalla kulmissa ja voltilla. Mikäli Jope huomaa ratsastajan olevan tarpeeksi osaava hänen mieleen, kuuntelee ori apuja herkeämättä ja yrittää tehdä parhaansa. Kaikenlainen säheltäminen jää heti ja se todella keskittyy siihen mitä tekee ja tekee työnsä rehellisesti. Jos ratsastaja taasen antaa apuja vähän hutiloiden, toteaa Jope ympäristön olevan kiinnostavampi ja tunti saattaa mennä vähän niin ja näin. Jos lähettyvillä on tammoja, keskittyy ori niiden hurmaamiseen. Kisoissa Jopen matkaan kannattaa siis pistää orille tuttu ratsastaja, niin yhteistyö sujuu ja Jope loistaa kisoissa!

Clefnos Jeo on varsinaisen riehakas, niin myös muiden ponien ja hevosten seurassa. Se tykkää näyttää olevansa pomo, ja uhittelee vähän väliä itseään isommillekin tapauksille. Toisinaan ori saattaa olla hieman hankala käsitellä, se kun tykkää loikkia, pomppia ja säntäillä joka suuntaan. Lisäksi se askeltaa vauhdikkaasti ja taluttajalla on täysi työ pysyä ponin perässä. Tammojen peräänhän tämä herra on kova, joten kannattaa pysyä valppaana. Hoitajan työtä voi myös häiritä Jopen aiheuttamat kepposet, kuten päähineen katoaminen tai harjojen yhtäkkinen leviäminen maahan. Pahaahan ori ei koskaan tarkoita, se vain ei halua tylsiä hetkiä! Lisäksi ori osaa pyytää anteeksi tehneensä väärin, ja osaa käyttäytyi tarvittaessa kuin enkeli.

Sukutaulu

   i .Jeopard evm    ii. Jipsow evm    iii. James Joy evm
   iie. Tiarina evm
   ie. Panther evm    iei. Karrin evm
   iee. Piña evm
   e. Cecilia C evm    ei. Chonet Hoo evm    eii. Carlo Swe evm
   eie. Mietro Evenos evm
   ee. Mietro Evenos evm    eei. Mitor evm
   eee. Evinaevm

Clefnos Jeo asusteli Salliksen luona Acantha Farmissa seitsemään ikävuoteen asti. Tämän aikana ori sai 4 jälkeläistä. Huomatessamme tämän upean orin olevan myynnissä, tartuimme tilaisuuteen ja kirjoitimme paperit. Säkäkorkeutta orilta löytyy 125cm ja se on koulupainotteinen. Kilpailemme orilla koulua HeB luokissa, mutta vierailemme myös VVJ’n sekä ERJ’n alaisissa kisoissa. Ori onkin sijoittunut jo ihan kivasti, ja jälkeläisiä sillä on tällä hetkellä 5 kappaletta. Tulevaisuudessa aiomme kiertää näyttelyissä ja suunnata YLAan sekä KRJ’n laatuarvosteluun.

Clefnos Jeon isä on upea Jeopard joka oli väritykseltään kauniin musta. ”Leopardi” oli hieman hankala luonteinen ori, joka asui pienellä siittolalla Ruotsin Etelä-osissa. Tämä hyvärakenteinen herra oli varsinainen koulutaituri, ja se sijoittuikin melkein jokaisissa koulukisoissaan mihin osallistui. Orille keertyi sijoituksia huimat 73 kappaletta, ja Leopardi palkittiinkin KRJ-II palkinnolla. Oria käytettiin myös näyttelyissä menestyksekkäästi ja se nappasi mukaansa virtuaalisen muotovalio –palkinnon. Säkäkorkeutta orilta löytyi 127cm ja jälkeläisiä sillä on tällä hetkellä 8 kappaletta, joista jokainen on varsinainen menestyjä. Jeopardin isä Jipsow on siis Jopen isänisä. Tämä ”Jipoksi” kutsuttu ori kilpaili kouluratsastuksen parissa menestyksekkäästi. Ori oli hyvin tunnettu Ruotsissa, eikä suotta. Ori sijoittui jokaisessa virallisessa kilpailussa mihin osallistui, ja näistäkin se voitti yli puolet. Sen lisäksi, että ori taituroi koulu HeA radoilla, oli ori luonteeltaan myös suhteellisen kiltti. Väritykseltään se oli myös musta ja säkäkorkeudeltaan 125cm korkea. Jippo palkittiin KRJ-I palkinnolla, ja näyttelyistä sen matkaan tarttui muutama irtoSERT. Lisäksi poni on palkittu YLA2 palkinnolla. Jälkeläisiä tällä mahtavalla orilla on 9 kappaletta. Jopen isänemä Panther oli kaunis yleispainotteinen gotlanninrussi. "Pate" oli luonteeltaan tempperamenttinen, mutta kuitenkin kiltti. Tamma menestyi niin este, koulu kuin valjakkokentilläkin. Poni osasi HeA -kouluradan sekä esteitä se hyppäsi kisoissa 80cm luokkia. Valjakkoa poni taitoi vaativaan tasoon asti. Tamma menestyi useasti ja se oli mukava kisakaveri, se kun yirtti aina parhaansa ja teki rehellisesti töitä. Väritykseltään tämä 124cm korkea neiti oli punaruunikko. Panther palkittiin YLA2 palkinnolla ja jälkeläisiä sille jäi yhteensä 6 kappaletta. Tamma kuoli 22 vuoden iässä sairastuttuaan puhkuriin. Tamma astusti melko suurella siitolalla Ruotsissa, mutta poni oli kotoisin Virosta.


Jopen emä Cecilia C on 123 cm korkea kaunis punaruunikko gotlanninrusstamma. Tämä kilttiluonteinen poni on yleispainotteinen ja se taitaa koulua HeA luokissa ja estekisoissa se pomppii 60cm luokkia. Cecilialle keertyikin sijoituksia kivasti, kunnes tamma loukkasi jalkansa eikä sitä enää kilparadoilla nähdä. Tammalla on 5 ihastuttavaa jälkeläistä, joista jokainen on menestynyt urallaan. Cecilia ei ollut rakenteeltaan ehkä kaikkein paras, mutta suloinen se oli. Poni palkittiin yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Nyt tamma elelee eläkepäiviään lapsiperheen huomassa. Jopen emänisä Chonet Hoo oli 126cm korkea gotlanninrussori. Väritykseltään herra oli tummanruunikko ja luonteeltaan hieman äkkipikainen. Ori oli vaikea käsitellä, ja sen lähelle uskalsi mennä vain orin tuntevat ihmiset. Ori oli kouluradoilla menestyksekäs, eikä se esteradoillakaan huono ollut. Ruusukkeita ja kaikenlaisia palkintoja orille kertyi monen monta. Vaikka ori omasikin suht hyvän rakenteen, ei sitä käytetty näyttelyissä. Ori palkittiin yleislaatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä orille jäi vain 4 kappaletta ja ne kaikki on samasta tammasta. Ori kun ei oikein tullut toimeen tammojenkaan kanssa ja Mietro Evenos oli ainut joka tuli edes jotenkin toimeen ”Chokon” kanssa. Ori asusti suurella siittolalla, samalla millä Mietro Evenoskin. Mietro Evenos oli 123cm korkea punaruunikko tamma. Poni oli lähinnä jalostuskäytössä, ja se oli startannut vain muutamissa kisoissa. Tamma oli kantakirjattu toiselle palkinnolle, jalostusarvon nostamiseksi. Vaikka ”Eevalta” ei kauheasti kisamenestystä löytynytkään, oli se kuitenkin hyvä periyttäjä. Sillä oli upea sukulinja ja tamma itsessään oli hyvä luonteinen ja hyvä rakenteinenkin. Tamma oli erittäin kiltti ja energinen. Jalkavaivojen vuoksi sillä ei kuitenkaan kauheasti myöhemmässä vaiheessa kisattu. Jälkeläisiä tammalla on nyt 8 kappaletta, joista jokainen on menestynyt suht hyvin ratsastuskilpailuissa. ”Eeva” sairastaa puhkuria, mutta nauttii kyllä elämästään harrasteponina ja se on erittäin hyvä äiti.

Jälkeläiset

Clefnos Jeoon tarjolla jalostukseen evm-sukuisille gotlanninruss tammoille. Astutustasioissa ota yhteyttä sähköpostilla!

05.04.2009 - Nerinda TUFF - emä. Lilla Nejlika - omistaja. Lynn
22.08.2009 - Svärjades Anett - emä. Pepparkaka - omistaja. Sallis.
15.02.2009 - Twister TUFF - emä. Pepparkaka - omistaja. Svärjade
15.08.2008 - Leanna B - emä. Livfullt Leende - omistaja. Sallis.
24.07.2008 - Cathair B - emä. Tuff Tjej - omistaja. Chennye
01.07.2008 - Christoper B - emä. Ennica - omistaja. turjake
23.06.2008 - Tanya B - emä. Tuff Tjej - omistaja. Svärjade

Kilpailukalenteri

NJ irtoSERT x0, MVA-SERT x0
00.00.2009 - NJ - lk 0. kelle avoina - Paikka - tulos
10.05.2009 - VNT - lk 2. Poniorit - Escanor Thoroughbreds - BIC


KRJ 20 sijoitusta
10.12.09 - KRJ-CUP - kutsu - Helppo C - 2/263
21.05.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 3/40
20.05.09 - KRJ - kutsu - Helppo A - 5/40
24.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 14/40
24.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 16/50
23.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 17/40
23.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 29/50
22.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 27/40
22.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 43/50
19.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 22/50
18.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 34/50
17.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 13/50
16.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/50
15.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 36/50
15.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 40/50
14.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 24/50
14.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 3/50
14.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 30/50
14.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 35/50
13.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 25/50
13.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 14/50
12.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 22/50
12.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 2/50
12.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 59/80
12.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 10/80
11.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 5/80
06.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 44/80
06.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 37/80
05.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/80
03.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/40
01.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/60
27.06.08 - KRJ - kutsu - Helppo B - 4/79

20.02.09 - ERJ - kutsu - 60 cm - 3/100
ERJ 2 sijoitusta
20.05.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/40
19.05.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/50
14.05.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 4/46
23.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/50
22.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 11/50
21.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 27/50
21.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 11/40
21.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 21/50
20.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 32/50
20.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 26/40
20.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 36/50
19.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 32/40
19.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 35/50
16.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 3/50
15.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 4/50
12.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 47/50
11.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 27/50
11.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 11/50
11.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 3/50
10.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 51/80
10.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 72/80
10.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 8/50
10.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 48/50
09.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 17/50
09.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 34/50
05.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 3/40
04.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 46/80
04.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 20/80
04.04.09 - KRJ - kutsu - KN Special - 4/100
02.04.09 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/40
29.03.09 - KRJ - kutsu - Helppo C - 5/100


10.02.09 - ERJ - kutsu - 60 cm - 2/67