Tervetuloa Taavilaan!

Taavilan Suomenhevoset, lyhyemmin pelkkä Taavila, on keväällä 2012 perustettu virtuaalinen suomenhevostalli, joka sijaitsee Etelä-Suomessa, lähellä Suomen isoimpia kaupunkeja ja parhaita yhteyksiä. Taavilan hevosluku on tavallisesti kahdessakymmenessä, mutta ruuhkaisimpaan kilpailu- ja siitosaikaan luku voi nousta yli kolmenkymmenen. Tallin suomenhevoset ovat ratsuja, joilla kisataan lajissa kuin lajissa, painotuksesta huolimatta. Hevoset pyritään pitämään monipuolisina, jotta tuleville jälkeläisille voitaisiin taata moninainen tulevaisuus. Tiivistunnelmainen ja kilpailuhenkinen talli panostaa hevostensa kilpailuttamiseen ja niiden saavutuksiin. Taavilan henkilökunta koostuukin ammattilaisista, jotta hevoset saisivat parhaat mahdolliset edellytykset menestymiseen. Taavilan toimintoihin kuuluu suomenhevoskasvatus sekä suomenhevosille suunnattu kilpailu- ja valmennustoiminta. Maalaismaisemissa olevat vastarakennetut puitteet luovat mahdollisuuden loistavalle hevosenpidolle, kilpailu- ja kasvatustoiminnalle sekä valmentautumiselle.

Taavilan noin 100 hehtaarin alueelle mahtuvat kolme tallia, pihatto, kaksi maneesia, kaksi kenttää, harjoitusravirata, kävelytyskone, monia kilometrejä maastolenkkejä esteineen, uittopaikka sekä useita kymmeniä tarhoja ja laitumia. Karsinapaikkoja on viidellekymmenelle hevoselle, pihattopaikat mukaanluettuna hevosia mahtuu kuusikymmentä. Taavilassa jokaisella hevosella on yksilöllisesti laadittu treeni- ja ruokintaohjelma, jota noudattamalla hevosen tuloksia pyritään parantamaan jatkuvasti. Hevoset tarhaavat kokopäiväisesti ja ne ruokitaan kolme kertaa päivässä.

Taavila pyrkii aktiiviseen toimintaan ja täten järjestää kuukausittain avoimia kisoja KRJ'n, ERJ'n sekä KERJ'n alaisina sekä muutamia villejä kilpailuita JPR'n jäsenille. Valmennustoimintaa (nimi listaan -tyylillä) on joka toinen kuukausi ja ne ovat avoinna vain suomenhevosille. Valmennusten kiitettävä laatu halutaan taata pienellä ryhmäkoolla. Taavilan kasvatteja syntyy tasaisin väliajoin, nyt alkutaipaleella vasta sitten kun osa hevosista on saanut kisanäyttöä ja ne ovat valmiina siitoskäyttöön. Taavilan toimintaan saatetaan myöhemmässä vaiheessa lisätä hoitajatoiminta. Jos joku hevonen Sinua kuitenkin jo nyt kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostilla! Taavila majoittaa myös yksityisiä hevosia!

Taavilan Suomenhevosten ilmapiiri on kilpailuhenkisyydestään huolimatta lämmin ja leppoisa, kuka tahansa voi ja saa liittyä talliporukkaan. Taavilassa hevoset ovat aina etusijalla eikä niiden hyvinvoinnista tingitä. Reipas henkilökunta auttaa mielellään tallilla ja vastaa putkahtaneisiin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä ongelmien tullessa!

Jjune VRL-06640, webmaster@eripura.net


Päivitykset

13.05.2013

Taavilassa tapahtuu kaikenlaista koko ajan, kisoja tulee jatkuvalla syötöllä ja tänään laitoin hevostalli.nettiin kasvatteja myyntiin. Pidetään peukkuja että niistä kaikki saavat uuden kodin! Uusia hevosiakin on tullut, niihin voit tutustua hevoset-linkkiä klikkaamalla. Fiktion Merikeiju olisi tekstejä vaille valmis laatuarvosteluihin, samoin Lakean Tehiri.. Kun saisi jonkun kirjoitusinspiraation jostain...


04.04.2013

Huhhuijaa, omistaja laiska päivittämään kuulumisia etusivulle :) Taavilassa on siis koko alkuvuoden ajan ollut aktiivisesti toimintaa, useampi kasvatti on syntynyt ja saanut uuden kodin sekä kisoja on jatkuvalla syötöllä VRL'n kisakalenterissa. Vaikka nämä päivitykset voisivat viitata hiljaiseloon niin pyh ja pah, aivan päinvastaista! Hevosilla alkaa kisakalenterit olemaan täydehköjä ja esimerkiksi kouluratsuni alkavat olla vähissä. Ehkä täytyy keksiä muutama tuontisukuinen suomenhevonen kisalistaa täyttämään... Taavilan Reemus, Huula La sekä Taavilan Marie on ilmoitettu huhtikuun kantakirjatilaisuuteen, toivottavasti kaikki ovat asiallisesti ja saisivat palkinnon. Lakean Tehiri palkittiin muuten KTK III, pienoinen pettymys kun kakkospalkintoa odotettiin. Mutta, kantakirjatulos se kolmonenkin tietysti on. Nyt pitäisi saada kirjoitusinto jostain kaivettua, että saisi näitä vanhempia hevosia ilmoitettua laatuarvosteluihin! Fiktion Merikeijulla kun on hyvä kasa kisoja ja myös jälkeläisnäyttöä niin siitä voisi tulla ensimmäinen tekstiprojekti. Lakean Tehiriä unohtamatta.


28.01.2013

Uuden vuoden puolella ollaan jo komeasti! Vuodelta 2012 varsoja syntyi 13 kappaletta ja vuosi 2013 on alkanut reippaasti. Jo kolme kasvattia on ollut myynnissä, niistä kaksi saanut kodin. Tohkeissani olen katsonut yhdistelmiä ja niitä keksinkin äkkiä varmaan kymmenen kappaletta. Vuosi 2013 on varmasti aktiivinen vuosi niin kasvattien kuin kisojenkin suhteen. Hevosista sen verran, että Lakean Tehirille myönnettiin VIR MVA Ch! Ilmoitin orin myös helmikuun KTK-tilaisuuteen, pidetään peukkuja että sieltä edes kakkospalkinto tulisi. Myös Taavilan Ustikka on ilmoitettu helmikuun tammojen kantakirjatilaisuuteen, onhan sen molemmat vanhemmat palkittu kakkospalkinnolla. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan!


03.12.2012

Virtuaalihistoriani ensimmäinen arvonimi! Tiilikan Uuvanalle myönnettiin Ch-arvonimi! Vautsi, olen ylpeä sekä hevosesta, että itsestäni. Näyttelyissä Lakean Tehiri on palkittu BIS1 MVA-SERTillä, joten katsotaan josko saisimme pojun kantakirjatilaisuuteen tässä lähikuukausina. Taavilan hevoset ovat menestyneet loistavasti KRJ'n kisoissa ja suuri osa laumasta jääkin "eläkkeelle" koulukisoista. Jatkamme skabausta vielä esteissä sekä kentässä, myöskin näyttelymenestystä pyrimme saamaan.


28.11.2012

Päivitystä päivitystä vaan. Hevoset kisaavat päivittäin ja ovatkin jo keränneet melkomoiset kisakalenterit itselleen! Muutama kasvatti on putkahtanut maailmaan. Ilmoitin Repolaisen, Lakean Tehirin, Fiktion Merikeijun sekä Neiti Routavaaran näyttelyihin, katsotaan tuleeko menestystä! Taavilassa on kisojakin pidetty tiheään tahtiin, tällä hetkellä avoinna on ERJ x 10 sekä KERJ x 3. Kohta saa taas KRJ'n alaiset kisat VRL'n kalenteriin.


10.11.2012

Vaikka päivitystahti on tämän mukaan hyvin harvaa on Taavilassa tapahtunut päivittäin jotain. Hevosia on kisattu, pidetty valmennuskin, uusia kasvatteja on tuloillaan ja uusia tulokkaita seisoo tallissa! Kaikenlaista siis kerennyt tapahtua. Talliin on muuttanut esimerkiksi Mörkövaaran Lumeus sekä Tiilikan Uuvana. Asiat siis melkoisen mallillaan!


15.10.2012

Pienehkö päivityskatkos Taavilassa, omistajan lomamatkan vuoksi. Nyt olemme kuitenkin taas kuvioissa mukana. Hevoset kisaavat jatkuvasti, tänään laitoin KRJ'n alaiset kisat anottavaksi. Tässä mietin myös valmennuksia, josko sitä innostuisi pitämään suomenhevosille sellaisen.


19.09.2012

Taavilan pian syntyvät, uudet kasvatit saivat jo kodin! En olisi ihan heti uskonut, että Taavilan kasvatit olisivat näinkin helposti menneet kaupaksi, odotin hieman pidempää kaupustelua. En valita tietenkään, hyvä juttu vain. Taavilan Tasapeli ja Taavilan Tapani ovat lähiaikoina pullahtavien varsojen nimet.


13.09.2012

Taavilan Suomenhevoset on nyt VRL'n hyväksymä siittola! Taavilan tunniste on TAAV4127. Samalla, kun laitoin Taavilan rekisteröitäväksi (mikä tapahtui 12.09 joten hyvinkin nopeaa toimintaa), sujahtivat myös muutaman hevosen rekisteröintihakemukset eteenpäin. Jokohan kohta voi ruveta tehtailemaan uusia kasvattejakin?


10.08.2012

Tavallista päivittelyä, muutamalle tuontihevoselle sivut tehtynä + KRJ-kisojen tulokset lähetetty. Pari (tai itseasiassa useampi) asukki on saapunut Taavilan tallikaton alle: mm. Steekin Rimellys, Hengen Viimarii, Seuvon Superi sekä Tiuran Wilhelmiina. Kohta alkaa Taavilan kisatiimillä olla kisakumppaneita enemmän kuin paljon!


04.08.2012

Taavilan ensimmäinen kasvatti Taavilan Merius syntyi! Emänä Meriuksella on Fiktion Merikeiju ja isänä Mörkövaarassa asuva Sirkkeen Ponteva. Koko Taavilan henkilökunta ja hevoslauma ovat ottaneet innoissaan vastaan tämän uunituoreen varsan!

Grafiikat © melissa   /   Koodaus © Leija  
Kuvien © Taavila
Taavila on virtuaalitalli!